Ljudböcker

CURIE

Skriven, tonsatt och uppläst av
Camilla Ringquist

De flesta känner till Marie Skłodowska Curie för hennes vetenskapliga arbete, men få känner till hennes personliga livshistoria, här berättad genom yngsta dottern Ève - pianist, författare, journalist.

Genom fakta, brev, dagboksanteckningar och Èves egna reflektioner får vi komma Marie Curie nära. Om den ensamma kampen, hennes heroiska insatser under första världskriget, förbjuden kärlek och att som polsk invandrare och kvinna slå sig fram i Paris vid förra sekelskiftet.

BRUTEN TID

Uppläst av Charlotta Åkerblom
Skriven av Matilda Thuresson, Stefan Strömberg

Matilda Thuresson var 13 år när hela hennes liv förändrades. På ett ögonblick.

Hon och hennes kompis Marjan var på väg hem från skolan i Falun när de blev påkörda bakifrån, på trottoaren, av en bilist som somnat. Marjan dog en stund senare på sjukhuset.

För Matilda började en kamp som, 20 år senare, fortfarande håller på. Den svåra hjärnskada hon ådrog sig förändrade allt.

 

EUROPA REFUGIUM

Uppläst av Emil Eriksson
Skriven av Peter Westberg

Välkommen tillbaka till helvetet.
Rinnande vatten och elektricitet tillhör de mest frekventa önskedrömmarna.
Ett samhälle i totalt kaos. Utan lagar och regler återstår endast överlevnad. Ingen går säker. Faran lurar överallt och utgörs av såväl friska som smittade. Vart tar du vägen när allt du tagit för givet gått förlorat? Vem kan du lita på?

Europa Refugium är uppföljaren till Europa Pandemus och tar vid där den första boken slutade.

HITTILLS HAR ALLT GÅTT BRA

Uppläst av Anna Maria Käll.
Skriven av Jan Käll
Elias har sedan länge insett att vad han än vill ha så måste han skaffa det själv. Och det är först och främst pengar han behöver. Pengar för att skaffa anständiga skor och kläder för att undgå skolkamraternas dagliga trakasserier. Pengar för att bli någon, eller i vart fall någon annan. Han ställer sin arbetskraft till förfogande. Han gräver där han står, vilket får till följd att han ganska snart hamnar bland människor som inte alltid rör sig inom lagens råmärken.
För Elias innebär tillvaron en balansgång på den tunna linjen mellan den breda och den smala vägen."

AKTIVT HOPP

Uppläst av Maria Lyckow. Skriven av
Joanna Macy & Chris Johnstone

Klimatförändringar, sinande olja, ekonomiska kollapser och mass-utrotning – ibland är det svårt att ens orka tänka på vår tids sociala och ekologiska kriser.

Aktivt hopp visar hur vi kan bli bättre på att möta stora utmaningar med mod, kreativitet och medkänsla.

KAPTEN FETT omslag

KAPTEN FETT

Uppläst och skriven av
Fredde Granberg

Världens FETASTE ljudbok! 
Ingenting spännande händer någonsin i den supersmala killen Ben Rangels liv. Inte förrän det sker ett fruktansvärt brott. Då stänger Ben sin hälsokostaffär och tar sig till närmsta grillkiosk. Där beställer han en 350-grammare med extra allt och så fort han svalt den flottdrypande hamburgaren sker en kemisk reaktion i hans kropp. På ett ögonblick har spinkot Ben förvandlats till världens tjockaste superhjälte – Kapten Fett!

         KOMMER SNART!

DR. MUGG

och hotet från Ur-anus
_____
Skriven och uppläst av Fredde Granberg

DR. MUGG

och kamikaze-möken
_____
Skriven och uppläst av Freddge Granberg

Dr Mugg rätt att fisa omslag

DR. MUGG

med rätt att fisa
_____
Skriven och uppläst av Fredde Granberg

 

KOMMER SNART!