Bruten tid

BrutenTidExportPNG
ISBN: 978-91-985998-7-9

Matilda Thuresson var 13 år när hela hennes liv förändrades. På ett ögonblick.

Hon och hennes kompis Marjan var på väg hem från skolan i Falun när de blev påkörda bakifrån, på trottoaren, av en bilist som somnat. Marjan dog en stund senare på sjukhuset.

För Matilda började en kamp som, 20 år senare, fortfarande håller på. Den svåra hjärnskada hon ådrog sig förändrade allt. Till att börja med har hon inte några minnen av de första 13 åren av sitt liv.

”Bruten tid” är Matildas egen berättelse om vägen tillbaka, om att hitta den person hon vill vara, om att lära sig allting på nytt. Det är också en bok om fördomar. Om att vilja men inte kunna. Att kunna, men inte få. Med den här boken berättar Matilda sin historia och hon hoppas den ska inspirera andra genom att visa att det går att genomföra saker, trots att det från början verkar omöjligt.

Vill man kan man också läsa boken som ett inlägg i debatten om rätten till ett gott liv för den som har en funktionsvariation. Alla som mött Matilda vittnar om en person med utstrålning, med vilja, med humor och med mycket karisma. Att det stämmer kommer de som läser hennes bok också snart att märka.

Skriven av: Matilda Thuresson, Stefan Strömberg
Uppläsare: Charlotta Åkerblom

"Bruten tid" är utgiven med stöd av Hjärnskadefonden PG 900507-5.

Boken ges också ut i tryckt bokformat i början av 2021 och i samband med release av ljudboken släpper Matilda Thuresson också sin debut-EP på Spotify. 

Dags att lyssna?

Välj tjänst ovan!