Om oss

Det var en gång...

Tidigt 2019 startades Mertzy Förlag av Martin Jansson och Christopher Pålerud. Förlaget startades i och med ambitionen att ge ut sitt första verk, novellsamlingen "KÄNSLOR".

Martin, som har mångårig erfarenhet från ljudboks-branschen, har genom åren samarbetat med flertalet av de populäraste uppläsarna. Med den erfarenheten i bagaget föddes idén för Mertzy Förlag.

Christopher startade 2018 podcasten Novellpodden, en podcast med ljudlagda noveller från outgivna författare. Med den färdigheten och i egenskap av författare var ett samarbete med Martin givet.

Båda har en musikalisk bakgrund, vilket är en viktig del av Mertzy Förlags produktioner. Med träffsäker ljudläggning skapar de en helhet som sträcker sig länge än bara starka texter.

Varför Mertzy förlag?

Det finns många förlag att vända sig till som aspirerande författare. Så varför Mertzy, kanske du tänker? Vad bra att du tänkte!

Som ett mindre, nystartat förlag har vi ett litet och personligt team som aldrig är mer än en armlängd bort. Vi är heller inte rädda att satsa tid och kreativt blod på texter och författare som är tillräckligt bra för att komma ut på marknaden.

Träffa gänget

Vi är ett litet team, med mycket hjärta. Oavsett om vi må vara få, så garanterar vi att alla produkter som stämplas Mertzy Förlag innebär en hög kvalitet.

Säg hej! 

qtq80-eGbVDL

Martin Jansson

Grundare
Förlagschef

38301017_10216754366109399_1955910072030724096_n

Christopher Pålerud

Grundare
Redaktör

qtq80-5MSpSb

David Langarap

Art Director

Frågor på det?

Det finns inga dumma fråga, bara dumma personer som aldrig ställer dem. Hör av dig!