Sherlock Holmes

sherlock

I tre äventyr får vi följa Sherlock Holmes, den viktorianske urdetektiven med sin klassiska strama stil och sin skarpa slutledningsförmåga, och hans trogne följeslagare dr Watson. De tre novellerna publicerades först i The Strand Magazine på 1890-talet och gavs sedan ut i samlingen The Adventures of Sherlock Holmes.

Uppläsare: Per Runhammar

DE RÖDHÅRIGAS FÖRENING

Det pikanta mysteriet med De Rödhårigas förening börjar i något som liknar ett skämt, ett elakt spratt där den godtrogne pantbelånaren mr Jabez Wilson erbjuds ett välbetalt extraknäck. Snart nog visar sig mörkare avsikter ligga bakom och spåren leder till en av Englands mest eftersökta brottslingar.

MANNEN MED DEN KLUVNA LÄPPEN

Mannen med den kluvna läppen leder oss till östra Londons dunkla hamnkvarter där ett mord verkar ha begåtts i anslutning till en ökänd opiumhåla: ”Den värsta dödsfällan längs hela Themsen”. Men allt är inte vad det verkar vara och det som först ser ut som ett brutalt men simpelt mord visar sig dölja ett komplicerat livsöde.

DET SPRÄCKLIGA BANDET

Det spräckliga bandet är ett klassiskt exempel på ”det slutna rummet”-mysterium, där ett mord begås i ett rum låst från insidan. Miljön är det dystra och nedgångna herresätet Stoke Moran i Surrey, där den lynnige änklingen dr Grimesby Roylott bor med sina två styvsystrar.

Sherlock Holmes och Watson kopplas in i hemlighet efter den ena systerns död, då den andra börjar frukta för sitt eget liv.

ISBN: 978-91-985998-5-5

Dags att lyssna?

Välj tjänst ovan!